Om oss

Om Alingsås Handelsförening

Alingsås Handelsförening ska verka för en levande stad dit människor längtar tillbaka till året om. I vår förening samlas stadens aktörer som har kundkontakter och som tillsammans med oss vill utveckla staden. I nära samverkan med både kommun, närings- och föreningsliv verkar vi tillsammans för att göra mysiga Alingsås till världens bästa stad att besöka och verka i.

Vårt uppdrag är att med våra medlemmar i ryggen vara en samlad röst gentemot kommun och näringsliv i syfte att skapa bra samarbeten som gynnar utvecklingen för våra medlemmar. Vi stöttar våra medlemmar genom omvärldsbevakning, inspirerar och motiverar till utveckling.

Är du medlem i Alingsås Handel ska du känna att du får de bästa förutsättningarna för att

starta, driva, äga och utveckla din verksamhet.
Vår vision:

Västsveriges mest levande stadskärna - Tillsammans gör vi staden levande.

 

Vårt uppdrag:

Tillsammans med medlemmar och samarbetspartners verkar vi för en levande stad som människor ska längta tillbaka till. Med ”örat mot rälsen” har vi koll på vad som händer för att kunna hjälpa våra medlemmar samtidigt som vi ska vara deras samlade röst i frågor som rör utmaningar och utveckling.

Det gör vi genom att:

  • Fortsätta utveckla våra evenemang och skapa nya (så långt vi mäktar med)
  • Samverkar med alla som vill utveckla Alingsås.
  • Nära dialog med kommun, fastighetsägare och andra intressenter som arbetar för en levande stad.
  • Information och kommunikation med våra medlemmar genom dialog, SoMe, nyhetsbrev, frukostmöten och sociala arrangemang.
  • Samverkar kring evenemang som Potatisfestivalen, UF´s vårmarknad och Taste of Alingsås
  • Skapa egna evenemang som Påskparaden, Spring Night Shopping, Barnkalaset, Light Night Shopping, Christmas Lights in Alingsås
  • Gemensam marknadsföring.
  • Utifrån våra medlemmars behov skapa utbildningar/inspirationsföreläsningar.

 

Våra medlemmar:

Alingsås Handel är till för företag som bedriver verksamhet inom handel och besöksnäring i Alingsås Kommun och som vill vara en del av stadens utveckling. Dvs. butiker, kaféer, restauranger, hotell, vandrarhem, frisörer, bilhandlare, taxibolag m.fl.


Normalstadgar>>