Så fungerar presentkortet

Så här fungerar presentkortet

Detta är Alingsås Handelförenings presentkort:

Ett betalkort som kan laddas med valfritt belopp från 200-5000 kr. Det gäller på flera ställen i Alingsås och listan växer, allt fler ansluter sig. De butiker som tar emot presentkortet ser du här på hemsidan. 

OBS! Presentkortet gäller i ett år från inköpsdatum.


Hur betalar jag med presentkortet?

Kortet är ett betalkort med magnetremsa som du drar i butikens kortmaskin och genomför ett signaturköp. Det behövs INTE en kod.


OBS! Du måste veta kortets saldo och uppge hur stor del av köpesumman du vill betala med kortet.

Exempel: Om du t.ex. vill handla för 600 kr men ditt presentkort endast är laddat med 450 kr måste du berätta för kassören att du först vill betala 450 kr med presentkortet och sedan betala de resterande 150 kronorna på annat vis. Kassören kan inte se vilket saldo du har på ditt presentkort då det är ett betalkort och dessa uppgifter är privata.


Det fungerar inte?

  • Alla butiker som står med på vår hemsida ska ta emot kortet. Du hittar listan i menyn under "Här gäller presentkortet"
  • Du som kund behöver inte fråga om de tar emot kortet, det gör de. Det är bara att betala med kortet som om det är ett vanligt betalkort utan kod.
  • Vanligaste anledning är att det inte finns tillräckligt med pengar på kortet eller att giltighetstiden gått ut. Det är kundens ansvar att kontrollera kortets saldo samt berätta för personalen vilken summa du vill betala med presentkortet.
  • I sällsynta fall kan problem uppstå ifall butiken bytt bank eller bytt ut sitt kassasystem utan att meddela Alingsås Handelsförening. I de fallen måste Alingsås Handelförenings återaktivera den specifika butikens system för att det ska fungera.


Du kan enkelt kontrollera ditt saldo och giltighet på följande sätt:

  1. Ladda ner en QR-kod läsare i telefonen (snabbast o enklaste sättet)
  2. Genom att ringa saldokontroll 08-52500774, autosvar där du endast får ditt saldo uppläst.
  3. Genom att ringa 08-225030, manuell betjäning.
  4. Genom att kontrollera saldot och giltighet på en presentkortsmaskin. Den hittar du i Gallerian Storken.
  5. OBS! Du kan inte kontrollera saldot i butikens kassa.


Alingsås Handelförenings presentkort är en produkt som lanserats av föreningen med syfte att stärka cityhandeln stadskärnan men även handeln i sin helhet. Vi ber er att ha förståelse för att ny personal/extrapersonal i vissa butiker inte alltid vet om hur man tar emot presentkortet. Vi gör vårt bästa för att kontinuerligt informera alla butiker om hur man gör och det är sedan upp till dem att informera all sin personal. Om ni stöter på problem när ni försöker handla i en butik får ni gärna maila oss, eller be butiken ringa till oss så hjälper vi er direkt.


Har du några frågor så kan du kontakta oss i Alingsås Handelsförening. Antingen via kontaktformuläret här på hemsidan eller via e-post på info@alingsashandel.com